Terveystuote, joka saa veren kiertämään

Kärsitkö alhaisesta verenpaineesta? Ei hätää, hanki käsiisi uutuusjulkaisu Hoiva&Terveys ja johan nousee.

Hoiva&Terveys on hoiva- ja terveysbisneksen johtoportaalle suunnattu uutiskirjeen ja lehden yhdistelmä. Vaikka julkaisu ei ole ollut olemassa vuottakaan, se on aiheuttanut monta adrenaliinipiikkiä pääkaupungin sote-linnakkeissa.

H&T on juuri se sylttytehdas, josta lähti liikkeelle uutinen, jonka mukaan Kelan pääjohtaja Liisa Hyssälä ajaa yksityisten terveyspalvelujen lisäämistä.

Aluksi Kelan tiililinnassa vain naureskeltiin, että joku oli ylipäänsä lukenut Kelan lausunnon. Hymy hyytyi, kun uutisankasta tuli iso juttu Helsingin Sanomiin ja poliittinen kohu.

Omasta mielestään Hyssälä ei ihan tällaista ollut ehdottanut, vaan lehti oli tulkinnut Kelan sote-lausuntoa yksipuolisen kärjistävästi.

Helsingin Diakonissalaitoksella verenpaine nousi lokakuussa. Silloin H&T haastatteli laitoksen entistä sosiaalipalvelujen johtajaa Paavo Voutilaista, joka piipahti välillä kaupungin sosiaalijohtajana ja lähti keväällä perustamaan Diakonissalaitoksen palveluille kaupallista kilpailijaa Barona Hoiva Oy:tä.

Voutilainen kehua retostelee lehdessä, että hänen yhtiönsä voi poistaa asunnottomuuden kokonaan. Samalla hän moittii Diakonissalaitoksen asumispalveluja keskitetyksi ja raskaiksi.

H&T maksaa noin 650 euroa vuodessa, mutta sen palkkalistoilla näyttäisi olevan vain yksi toimittaja, Nykypäivän päätoimittajan paikalta potkut saanut Tapani Mäkinen.

Herää kysymys, ajaako kokoomuksen puoluelehden ex-päätoimittaja lehdessään porvarillista piiloagendaa, jonka mukaan kaikki sote-palvelut pitäisi yksityistää? Vai haluaako hän maksaa kalavelkoja entiselle työnantajalleen ja nykyiselle pääministeripuolueelle sotkemalla sote-keskustelun lopullisesti.

Mediakolumnin kirjoittaja on Helsingin sosiaalilautakunnan jäsen, joka esiintyy asemansa vuoksi nimettömänä.