Rinnekodin henkilökunnalle uusi laaja oppisopimuskoulutus 

Rinnekoti-Säätiö on aloittanut mittavan yhteistyön Helsingin Diakoniaopiston kanssa. Yli 50 Rinnekodin työntekijää on ilmoittautunut oppisopimuskoulutukseen, jossa he saavat lähihoitajan pätevyyden. Rinnekoti-Säätiöllä on noin 1 050 työntekijää, joten koulutukseen lähtee huomattava osa henkilöstöstä. Vuonna 2015 oppisopimuskoulutuksen aloittaa näillä näkymin viisi ryhmää, joista kaksi käynnistyi jo tammikuussa. Toisen ryhmän vastuuopettaja Pirjo-Riitta Hovi kertoo koulutuksen käynnistyneen hyvin.

”Minulla on koulutettavana ryhmä, jonka koulutus kestää 1–2 vuotta opiskelijan taustasta ja aikaisemmasta osaamisesta riippuen. Ryhmässä on 23 opiskelijaa, ja he ovat aloittaneet koulutuksen hyvillä mielin.”

Hankkeen taustalla on halu varmistaa Rinnekodin työntekijöiden ammattipätevyys. Koulutukseen osallistuvien tutkintotausta vaihtelee, ja oppisopimuspolku räätälöidään vastaamaan kunkin opiskelijan tarpeita.  Diakoniaopistolle yhteistyö on tervetullutta. ”Rinnekoti on Diakoniaopiston vanha kumppani, jonka kanssa on miellyttävää tehdä yhteistyötä. Tämä on meille hyvin positiivinen asia”, oppisopimuskoordinaattori Anita Bremer-Jansson kuvaa. Taustalla on myös säätiöiden yhteistyön tiivistyminen.

”Diakonissalaitoksen säätiö ja Rinnekoti-Säätiö ovat sote-uudistuksiin valmistautuessaan löytäneet yhteisiä mielenkiinnon ja kehittämisen kohteita sekä uusia yhteistyön alueita. Nyt käynnistynyt koulutus on yksi hyvä esimerkki tällaisesta”, HDL:n säätiön johtaja Olli Holmström sanoo.

Ella Saranpää