Ei heikkohermoisille 

Helsingin Sanomien taloustoimittaja Jyri Hännisen Veroparatiisit ja Suomi vyöryttää lukijan tajuntaan valtavan ja monimutkaisen yhteiskunnallisen ongelman.

Kirja on vetävä ja ymmärrettävä kuvaus veroparatiisien laajasta hyödyntämisestä Suomessa.  Se on myös erittäin ärsyttävä. Eniten saa hermostumaan luku, jossa käsitellään Attendoa, Mehiläistä ja Terveystaloa. Nämä yritykset ovat antaneet kasvot moraalittomalle veropakoilulle ja peitelleet mainekolhujaan valkopesevällä viestinnällä. Se on surullista, koko yksityisen terveydenhuoltoalan kannalta.

Vastuullisuus verojen maksussa palvelee viime kädessä jokaista yritystä. Siitä ei tulisi vilpillisesti tai keinotekoisten järjestelyiden avulla luikerrella pakoon. Hänninen avaa silmät sille, kuinka paljon näin jatkuvasti tehdään ja miten laajasti veroparatiisit vaikuttavat Suomen kansantalouteen.

Teot veropaon estämiseksi ovat olleet vähissä. Poliittisilla päättäjillä ei ole ollut kykyä tarttua veroparatiiseihin. Tekee mieli kysyä miksi, kun niin monesta verovaroin rahoitetusta hyvinvointipalvelusta halutaan leikata.

Mika Mäkinen

Jyri Hänninen: Veroparatiisit ja Suomi, eli kuinka liituraitamafia pyörittää varjotaloutta ja laskun siitä maksamme me. HS Kirjat 2014.